Nyhet

Danone

Danone höjer tillväxtprognosen efter bättre än väntade siffror

Franska mejerijätten Danone höjer sin försäljningsprognos för helåret i samband med nya delårssiffror.

Bolaget redovisar en omsättning som ökade med 14,5 procent till 7 067 miljoner euro under det andra kvartalet (6 171).

Den jämförbara försäljningen ökade med 7,7 procent, vilket slog analytikernas förväntningar på 5,6 procent, rapporterar Reuters.

Det bättre än väntade utfallet hänvisas till en stark efterfrågan på spädbarnsmat och flaskvatten, samt högre priser som tagits ut för att kompensera för ökade kostnader.

Danone höjer sin prognos för den jämförbara försäljningen under 2022 till 5-6 procent från tidigare 3-5 procent. Rörelsemarginalen spås fortsatt bli över 12 procent jämfört med 13,7 procent under 2021. Aktien handlas oförändrat efter en initial uppgång på 3 procent på Parisbörsen under onsdagen.

Danone, MEURQ2-2022Q2-2021Förändring
Nettoomsättning7 0676 17114,5%


http://media.finwire.com/media/FWM0078551-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Danone

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Danone

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt