Nyhet

Danone

Danone sålde bättre än väntat under 2021

Mejerijätten Danone redovisar en ökad omsättning och rörelsevinst under 2021 jämfört med året innan. Bolaget föreslår en utdelning på 1,94 euro per aktie.

Omsättningen steg 2,8 procent till 24,28 miljarder euro (23,62). Den jämförbara försäljningen ökade med 3,4 procent, vilket var något bättre än analytikerkonsensus på 3 procent sammanställd av bolaget.

Den jämförbara försäljningen tog även mer fart under fjärde kvartalet, upp 6,7 procent mot väntade 5,5 procent. Samtliga tre affärsområden bidrog. Starkast utvecklades divisionen inom flaskvatten med en omsättningsökning på 17,4 procent. Flaskvatten erbjuds bland annat i restauranger och barer och divisionen tog tidigare en smäll på denna front i samband med införda coronarestriktioner.

Rörelseresultatet för året blev 3,34 miljarder euro (3,32), med en rörelsemarginal på 13,8 procent (14,1).

Resultatet efter skatt blev 1,92 miljarder euro (1,96), och per aktie 2,94 euro (2,99).

Danone, BEUR20212020Förändring
Nettoomsättning24,2823,622,8%
Rörelseresultat3,343,320,6%
Rörelsemarginal13,8%14,1%
Nettoresultat1,921,96-2,0%
Resultat per aktie, EUR2,942,99-1,7%
Utdelning per aktie, EUR1,94


http://media.finwire.com/media/FWM006F58C-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Danone

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Danone

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt