Egetis Therapeutics: behandlingseffekt på T3-nivåer kan utgöra grund för Emcitates marknadsgodkännande i USA
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Egetis Therapeutics: behandlingseffekt på T3-nivåer kan utgöra grund för Emcitates marknadsgodkännande i USA

Läkemedelsutvecklingsbolaget Egetis Therapeutics har efter positiva interaktioner med amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA dragit slutsatsen att en behandlingseffekt på T3-nivåer hos patienter med MCT8-brist kan utgöra grunden för ett marknadsgodkännande för Emcitate i USA. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Tidigare data har påvisat signifikanta och kliniskt relevanta effekter av behandling med Emcitate på T3-nivåer (Triac Trial I och kohortstudie).

Egetis tänker framåt komma att lämna in en NDA (new drug application) i USA i mitten av 2023 under sin Fast Track Designation för Emcitate. Denna kommer att kompletteras med en liten randomiserad, placebo-kontrollerad studie på 16 patienter för att verifiera resultaten på T3-nivåer som tidigare observerats i Triac Trial 1 och kohortstudien. Studien kommer att vara på 30 dagar.

“Dagens besked ökar sannolikheten för att Emcitate ska bli den första behandlingen för MCT8-brist, en sällsynt genetisk sjukdom med stora medicinska behov och möjligheten att därmed erhålla en Rare Pediatric Disease Priority Review Voucher (PRV) i USA vid godkännande av en NDA”, kommenterar vd Nicklas Westerholm.

Emcitate innehar sedan tidigare särläkemedelsstatus i EU och USA och beviljades Rare Pediatric Disease Designation (RPD) i november 2020 samt fick Fast Track-status i oktober 2021 av amerikanska FDA.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Egetis Therapeutics

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Egetis Therapeutics

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt