Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Elliott har dumpat nästan hela sin position i Softbank - FT

Hedgefonden Elliott Management har dumpat nästan hela sin position i japanska konglomeratet Softbank i vad som ses som det senaste tecknet på investerarnas oro för världens största teknikinvesteringsgrupp.

Elliott säljer majoriteten av sin fleråriga satsning på Softbank efter att tidigare ha ägt aktier för 2,5 miljarder dollar. Det framgår av personer med insyn i saken, rapporterar Financial Times.

En av källorna säger att Elliotts försäljning kommer då de tappat övertygelsen om grundaren Masayoshi Son och hans förmåga att minska klyftan mellan värdet på Softbanks innehav och bolagets egna marknadsvärde.

Exakt storlek och tidpunkt för försäljningen kunde inte fastställas, men källorna tror att det skett tidigare i år någon gång. Elliott har avböjt att kommentera.

Elliott ska ha sålt en del av aktierna med vinst sägs det. Enligt Softbanks hemsida skulle koncernen vara värd dubbelt så mycket som den nuvarande kursnivån om investerarna värderade bolaget efter det underliggande substansvärdet.

Softbank har svarat på den senaste tidens press genom att lova enorma kostnadsminskningar och en utförsäljning av företagets innehav i Alibaba.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Softbank

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Softbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt