Nyhet

EQL

EQL Pharma rapporterar starka Q3-siffror och guidar för ett ytterligare starkare Q4

Generikabolaget EQL Pharma presenterar preliminära starka siffror för det tredje kvartalet samt rapporterar om en fortsatt starkt ökande orderingång under fjärde kvartalet.

Nettoomsättningen uppgick till cirka 117 miljoner kronor (29,61). Ökningen hänvisas till den starka efterfrågan inom bolagets självtester för covid-19 vilka står för 70 procent av nettoomsättningen under kvartalet. De största delen av självtesterna har sålts under de sista veckorna av december.

Rörelseresultatet blev cirka 18 miljoner kronor (2,35).

”För det innevarande fjärde kvartalet ser vi en orderingång som är ännu kraftigare för våra självtester och bedömer därför att såväl omsättning som ebit för fjärde kvartalet kommer att överstiga utfallet för årets tredje kvartal med mer än 50 procent”, skriver EQL.

Bolaget släpper sin Q3-rapport den 16 februari.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om EQL Pharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien EQL Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt