Eventbolaget Bottaccio tecknar avsiktsförklaring för lokaler i Karlatornet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Eventbolaget Bottaccio tecknar avsiktsförklaring för lokaler i Karlatornet

Karlatornet och eventbolaget Bottaccio har tecknat en avsiktsförklaring gällande uthyrning av observationsdäcket samt försäljning av de två resterande penthouse-lägenheterna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bottaccio har som avsikt att driva besöks-, event- och restaurangverksamhet i lokalerna. De är ett eventbolag med bas i London som verkar internationellt.

Parterna ska nu formalisera ett avtal för ett 20-årigt hyreskontrakt. Avtalet omfattar även lokaler avsedda för entréytor. Sammanlagda ytan uppgår till 1 900 kvadratmeter. Bashyra är 35 miljoner kronor per år för lokalen. Det totala fastighetsvärdet för de två penthouse-lägenheterna uppgår till 129 miljoner kronor.

"Vi har under senaste året diskuterat en möjlig affär med Bottaccio, som har erfarenhet av dessa typer av anläggningar, och vi känner att detta är en part som vi vill skapa en framtid tillsammans med i Karlatornet. Extra kul är det såklart att en internationellt erkänd aktör inom branschen vill vara med och skapa en attraktiv besöksdestination i Karlatornet. Detta ger förutsättningar för en sorts upplevelse som kommer att bli riktigt unik, för göteborgarna såväl som för alla besökare utifrån", säger Ola Serneke, vd Serneke Invest.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt