Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Flexqube

Flexqube mer än dubblar omsättningen och redovisar rekordresultat

Vagns- och robotteknikbolaget Flexqube mer än dubblade omsättningen och förbättrade resultatet i det tredje kvartalet. Det innebar såväl rekordomsättning som rekordresultat.

Omsättningen steg 140 procent till 56,4 miljoner kronor (23,5).

"Utvecklingen är fortsatt bra i USA och Europa under det tredje kvartalet och vi har sett en mycket positiv utveckling i Mexiko, drivet av de stora investeringar hos underleverantör inom fordonsindustrin som sker för att möta efterfrågan på elektriska bilar", skriver vd Anders Fogelberg i rapporten.

Ebitda-resultatet blev 4 miljoner kronor (-8), med en ebitda-marginal på 7,1 procent.

Rörelseresultatet blev 2,8 miljoner kronor (-9,2), med en rörelsemarginal på 5,0 procent.

Resultatet före skatt var 2,6 miljoner kronor (-9,3). Resultat per aktie hamnade på 0,3 kronor (-1,3).

Orderingången landade på 36,7 miljoner kronor (40,6), en minskning med 9,6 procent mot föregående år.

"Det märks att marknadsklimatet gjort våra kunder lite mer avvaktande under kvartalet. Det tar lite längre tid att komma till avslut och affärerna blir generellt sett något mindre än tidigare. Däremot har vi aldrig offererat så mycket som vi gjort från mitten av augusti och framåt. Detta är en indikator som över tid visat sig kunna förutse orderingången med hög precision. Jag är därför optimistisk kring volymutvecklingen kommande 12 månaderna även om det kortsiktigt kan bli lite mer utmanande", uppger Fogelberg.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -2,5 miljoner kronor (-6,7). Likvida medel uppgick till 36,1 miljoner kronor (14,7).

"Med tanke på de långa ledtiderna för elektronikkomponenter så har det också varit prioriterat att redan nu börja bygga lager som kan understödja den tillväxt vi planerar för inom robotsegmentet under 2023. Detta kommer att fortsätta under det fjärde kvartalet vilket påverkar kassaflödet, men vi ser det som en förutsättning för affärsplaneringen rörande robotdelen in i nästa år", uppger Fogelberg.

Fokus ligger på att öka tillväxten för robotförsäljningen.

"När vi nu affärsplanerar för 2023 så ligger fokus på att öka tillväxten för vår robotförsäljning samt dess andel av den totala försäljningen, få större hävstång på vår existerande kundbas, förbättra våra marginaler genom ökad effektivitet inom vår försörjningskedja, balansera kassaflödet i möjligaste mån (utan att hålla tillbaka försäljningstillväxten för mycket) samt att jobba med vår företagskultur och de anställdas långsiktiga utveckling", uppger Flexqube-chefen.


Flexqube, MkrQ3-2022Q3-2021Förändring
Orderingång36,740,6-9,6%
Nettoomsättning56,423,5140,0%
EBITDA4-8
EBITDA-marginal7,1%
Rörelseresultat2,8-9,2
Rörelsemarginal5,0%
Resultat före skatt2,6-9,3
Resultat per aktie, kronor0,3-1,3
Kassaflöde från löpande verksamhet-2,5-6,7
Likvida medel36,114,7145,6%


http://media.finwire.com/media/FWS007D312-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Flexqube

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Flexqube

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt