Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Goda fas 1-resultat för Orexos kandidat OX640

Läkemedelsbolaget Orexos presenterar goda fas 1-resultat för OX640, en nasal akutläkemedelskandidat med adrenalin vid allergiska reaktioner. Det framgår av ett pressmeddelande.

Studien var en jämförande biotillgänglighets-studie utförd på 40 friska frivilliga, och OX640 absorberades i "stor utsträckning och uppnådde snabbt kliniskt relevanta plasmanivåer av adrenalin i jämförelse med referensprodukten", skriver bolaget. Vidare hade OX640 effekter på hjärtfrekvens och blodtryck, vilket är relevant för behandling av allergiska reaktioner.

"Studieresultaten är verkligen spännande och jag ser fram emot den fortsatta utvecklingen av denna viktiga och differentierade produkt. Vår data utgör också ytterligare validering av vår formuleringsplattform amorphOX och bekräftar Orexo som en ledare i arbetet med att utveckla amorfa formuleringsteknologier och nasal administrering", kommenterar Robert Rönn, SVP och forskningschef på Orexo.

För läkemedelsprodukter baserade på amorphOX-plattformen och som sträcker sig bortom Orexos prioriterade terapiområden inom psykisk ohälsa och beroendesjukdomar, såsom OX640, kommer Orexo söka partnerskap både för fortsatt utveckling och kommersialisering.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Orexo

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Orexo

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt