Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Handelsbanken

Handelsbanken gör flera byten i sin fokuslista (uppdatering)

(Uppdatering avser kommentarer om de nya bolagen)

Handelsbanken uppdaterar idag sin fokuslista och gör förändringar inom tre sektorer. Det innebär att Elekta ersätter Biogaia inom Hälsovård, Embracer ersätter G5 Entertainment inom Teknologi och Gränges ersätter SSAB.

Biogaia försvinner efter att ha utvecklats starkt i förhållande till sitt index sedan man blev sektorfavorit i september (upp 11 procent).

”Vår rekommendation är fortsatt köp, men marknaden tenderar för närvarande att premiera värdeaktier före högt värderade tillväxtaktier, varvid vi nu ser större riskjusterad uppsida i strålterapibolaget Elekta”, skriver Handelsbanken.

Vad gäller de två övriga nytillskotten skriver banken att Embracer tas in för att bolaget erbjuder en större kurspotential, medan Gränges ansluter på grund av sina vinstutsikter.

”Vi prognostiserar en betydande marknadstillväxt för värmeväxlare till bilar fram till 2025 och ser även möjligheter för expansion att expandera inom bland annat batterihöljen. Vi räknar med flera år av vinsttillväxt framöver, sannolikt även med bidrag av förvärv då kapacitetsutnyttjandet är högt och vi ser en stor potential för ytterligare marginalförbättringar. Vi menar således att investerare bör se förbi nuvarande kortsiktiga brus”, skriver Handelsbanken om Gränges.

De aktier som ingår i Fokuslistan är nu Elekta, Embracer, Essity, Fabege, Gränges, H&M, Millicom, Sandvik och Swedbank.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien BioGaia

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.