Nyhet

Handelsbanken

Handelsbanken höjer sin rekommendation för sex fastighetsbolag

Handelsbanken höjer sin rekommendation för sex svenska fastighetsbolag, enligt en sektoranalys på torsdagen.

Fastighetssektorn har gått 21 procentenheter svagare än Stockholmsbörsen sedan slutet av november, sannolikt främst som en följd av stigande räntor i USA. Lägre aktiekurser och solida utsikter vad gäller rapporterna för det fjärde kvartalet innebär nya investeringsmöjligheter och banken tar därför tillfället i akt att uppgradera följande fyra aktier till köp, från tidigare behåll: Atrium Ljungberg, Castellum, Catena och Platzer. Handelsbanken höjer även rekommendationerna för Balder och Sagax till behåll, från tidigare sälj.

Detta betyder att Handelsbanken nu har rekommendationen köp på 47 procent av aktierna som banken bevakar i fastighetssektorn, medan behåll och sälj tillsammans står för 53 procent.

Riktkurserna är oförändrat 280 kronor för Sagax, oförändrat 150 kronor för Platzer, en höjning till 600 kronor (580) för Catena, höjning till 260 kronor (230) för Castellum, höjning till 570 kronor (470) för Balder samt en höjning till 220 kronor (210) för Atrium Ljungberg.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt