Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Handelsbanken

Handelsbanken höjer sin rekommendation för sex fastighetsbolag

Handelsbanken höjer sin rekommendation för sex svenska fastighetsbolag, enligt en sektoranalys på torsdagen.

Fastighetssektorn har gått 21 procentenheter svagare än Stockholmsbörsen sedan slutet av november, sannolikt främst som en följd av stigande räntor i USA. Lägre aktiekurser och solida utsikter vad gäller rapporterna för det fjärde kvartalet innebär nya investeringsmöjligheter och banken tar därför tillfället i akt att uppgradera följande fyra aktier till köp, från tidigare behåll: Atrium Ljungberg, Castellum, Catena och Platzer. Handelsbanken höjer även rekommendationerna för Balder och Sagax till behåll, från tidigare sälj.

Detta betyder att Handelsbanken nu har rekommendationen köp på 47 procent av aktierna som banken bevakar i fastighetssektorn, medan behåll och sälj tillsammans står för 53 procent.

Riktkurserna är oförändrat 280 kronor för Sagax, oförändrat 150 kronor för Platzer, en höjning till 600 kronor (580) för Catena, höjning till 260 kronor (230) för Castellum, höjning till 570 kronor (470) för Balder samt en höjning till 220 kronor (210) för Atrium Ljungberg.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Atrium Ljungberg

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.