Handelsbanken uppdaterar flera av sina rekommendationer inom fastighetssektorn
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Handelsbanken uppdaterar flera av sina rekommendationer inom fastighetssektorn

Handelsbanken

Trots att fastighetssektorn har sjunkit med 44 procent sedan årsskiftet tror Handelsbanken att det är för tidigt att ställa sig positiv inför branschen. Under morgonen har banken uppdaterat några av sina rekommendationer.

För Stendörren sänker Handelsbanken sin kortsiktiga rekommendation till behåll från köp på grund av ett sämre sentiment för fastighetsaktier i allmänhet. Banken har kvar sin långsiktiga rekommendation på outperform.

"Vi förväntar oss fortsatt att Stendörren kommer att växa mer än sektorgenomsnittet under de kommande tre åren, drivet av organisk tillväxt från projekt och verksamhetsförbättringar. Det gör att vi är positiva på lång sikt och att aktien är en av våra favoriter i sektorn", skriver Handelsbanken.

För Balder har Handelsbanken sänkt sin långsiktiga rekommendation till market perform, från outperform. Handelsbanken tror att Balder kommer få problem med sin finansiering framöver och sänker även sina vinstprognoser för perioden 2022-25 med 8-30 procent. Banken förväntar sig en negativ justerad vinstutveckling fram till 2025. Den kortsiktiga rekommendationen på behåll upprepas.

Catena får sin långsiktiga rekommendation höjd till outperform, från market perform. Den kortsiktiga rekommendationen på behåll upprepas.

"Vi förväntar oss att bolaget utökar sin fastighetsportfölj och därmed förbättrar kassaflödet från sina eftertraktade logistiklokaler", skriver Handelsbanken i en kommentar.

Handelsbanken sänker även sin långsiktiga rekommendation för Fabege till market perform från outperform. Den kortsiktiga rekommendationen på behåll upprepas. Banken noterar att Fabeges aktie har gått 15 procent bättre än sektorn sedan april.

"Den högkvalitativa fastighetsportföljen består av lågavkastande fastighetstillgångar som värderas till ett genomsnittligt direktavkastningskrav på cirka 4 procent. Vi tror därför att Fabege är mer känslig för stigande avkastningskrav, vilket är en trolig effekt av högre finansieringskostnader", skriver banken.

Slutligen höjs den långsiktiga rekommendationen för Heba till market perform från underperform. Den kortsiktiga rekommendationen på sälj upprepas. Sedan april har aktien fallit med mer än 40 procent.

"Givet nuvarande värdering, 41 procents belåningsgrad, att bolaget är välskött och har en högkvalitativ fastighetsportfölj, kan vi inte argumentera för ytterligare nedgångar i ett längre perspektiv", skriver Handelsbanken

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Fast Balder

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt