Nyhet

Hexicon ökar sitt innehav i MunmuBaram-projektet

Vindkraftsteknikbolaget Hexicon ökar sitt direkta ägande i en av världens största flytande vindkraftsparker och köper 20 procent av projektbolaget från joint-venture-bolaget Hexicon Korea. Det framgår av ett pressmeddelande.

MunmuBaram-projektet som vindkraftsparken heter ska bli en av världens största flytande vindkraftsparker. Den ligger utanför Sydkoreas sydöstra kust. Projektet inleddes 2019.

Hexicon har haft ett indirekt ägande om knappt 10 procent före transaktionen.

”Det är en betydande affär för Hexicon som stärker vår position som en världsledande projektutvecklare av flytande vindkraft. Att vi nu ökar vårt ägande ska ses som en tydlig signal på vårt engagemang i och tro på projektet. Sammantaget placerar detta oss i en strategiskt fördelaktig position för framtida värdeutveckling”, säger vd Marcus Thor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Hexicon

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Hexicon

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt