Imint minskar omsättning och vinsten
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Imint minskar omsättning och vinsten

Imint

Mjukvarubolaget Imint redovisar minskande omsättning och resultat under tredje kvartalet. Företaget, som har ett investeringsår, kommer framöver att rapportera två olika segment.

Omsättningen sjönk 2,4 procent till 16 miljoner kronor (16,4).

Rörelseresultatet blev 3,5 miljoner kronor (5,6), med en rörelsemarginal på 21,9 procent (34,1).

Resultatet före och efter skatt var 4,3 miljoner kronor (6,6). Resultat per aktie hamnade på 0,47 kronor (0,72).

"Vi har tidigare beskrivit 2022 som ett investeringsår för Imint. Succesivt har de makroekonomiska förutsättningarna för konsumentelektronik med tyngdpunkt hos kinesiska tillverkare försämrats. Vi har därför under året arbetat alltmer intensivt med affärsutveckling och lagt grunden för ett nytt affärsområde. Den uppdelning vi nu gör från 2023 innebär en stor förändring av Imints verksamhet", uppger vd Andreas Lifvendahl i sitt vd-ord.

Han påpekar att företaget är lönsamma i kanske världens mest konkurrensutsatta segment, smartphones.

Smartphonemarknaden har också fortsatt att försvagas under kvartalet. Volymen var 300 miljoner telefoner under kvartalet, enligt IDC, ned från 340 miljoner i fjol.

"Under kvartalet har vi succesivt ökat investeringar riktat mot andra marknadssegment. För att ytterligare öka både fokus i vår egen verksamhet och tydlighet till marknaden, så kommer vi från och med nästa år att redovisa vår verksamhet i två affärsområden, ett Consumer och ett Professional", uppger Imint-chefen.

Smartphonedelen kommer att ligga i Consumer. Professional skall växa framöver och nå 50 procent av företagets totala intäkter 2025. Lönsamhetsmålet är 30 procent mätt som ebit-marginal. Detta kommer att ske såväl organiskt som genom förvärv.

"Vi arbetar med kartläggning av proffsmarknader, där värdet av rätt videokvalitet är centralt för produktens affärsnytta. Ett sådant exempel, där vi kommit en bra bit i bearbetning, är marknaden för fältservice med 'remote assistance', med experthjälp på distans genom till exempel smarta glasögon. En närliggande marknad är inom medicinska tillämpningar, till exempel inom kirurgi", uppger Lifvendahl.

Imint, MkrQ3-2022Q3-2021Förändring
Nettoomsättning1616,4-2,4%
Rörelseresultat3,55,6-37,5%
Rörelsemarginal21,9%34,1%
Resultat före skatt4,36,6-34,8%
Nettoresultat4,36,6-34,8%
Resultat per aktie, kronor0,470,72-34,7%


http://media.finwire.com/media/FWS007EE70-table-1

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Vidhance

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Vidhance

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.