ISR är övertygad om att säkra nödvändig finansiering - vd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

ISR är övertygad om att säkra nödvändig finansiering - vd

Forskningsbolaget ISR handelsstoppades på First North på onsdagen, sedan Dagens Industri uppmärksammat att bolaget har miljonskulder hos Kronofogden. Aktien föll kraftigt och handelsstoppades därefter.

ISR skriver i ett pressmeddelande att bolaget befinner sig i en utdragen finansieringsprocess, där bolaget dessförinnan byggt upp en skuldbörda, som nuvarande likviditet inte mäktar med, har det medfört att en del av dessa skulder förts vidare till KFM, vilket bolaget beklagar.

Ledningen och styrelsen arbetar intensivt med säkerställandet av finansiering för att såväl betala utestående skulder, som att säkerställa erforderlig finansiering för att säkerställa våra högt uppställda mål.

"ISR befinner sig fortsatt i slutskedet av förhandlingar och hyser övertygelse om att säkerställa nödvändig finansiering inom den närmaste tiden, vilket ISR skyndsamt kommer att informera kring så snart det är möjligt", skriver bolaget.

Bolaget har inte heller släppt någon delårsrapport för det tredje kvartalet. ISR skriver att bolaget inte har någon skyldighet att rapportera kvartalsvis och valde därför att skjuta på tidpunkten för införandet av kvartalsvis rapportering till 2023.

- Vi beklagar den långvariga tystnaden som förelegat från bolagets sida, men hoppas på förståelse för att vi inte kan ge underhandsinformation kring läget och de förhandlingar som pågår med olika investerare, utan att vi måste förhålla oss till att ge information när alla komponenter är helt klara, säger vd Ola Winqvist.

- Det som förmedlades i halvårsrapporten den 31 augusti 2022, är underlaget för vår nuvarande situation, tillägger ISR-chefen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt