Johnson & Johnson höjer utdelningen för 60:e året i följd, årets höjning är på 6,6 procent
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Johnson & Johnson höjer utdelningen för 60:e året i följd, årets höjning är på 6,6 procent

Amerikanska läkemedels- och medicinteknikbolaget Johnson & Johnson höjer sin kvartalsutdelning till 1,13 dollar per aktie, en höjning med 6,6 procent jämfört med tidigare 1,06 dollar per aktie. Utdelningen hamnar därefter på 4,52 dollar per aktie i årstakt, vilket motsvarar en direktavkastning på 2,5 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det är 60:e året i rad som utdelningen höjs. Johnson & Johnson är därmed en utdelningskung, en benämning på amerikanska bolag som höjt sin utdelning minst 50 år i följd.

Johnson & Johnson grundades 1886 och har sitt huvudkontor i New Brunswick i delstaten New Jersey. I koncernen med 141 700 anställda ingår bland andra läkemedelsbolaget Janssen Pharmaceutical. Börsvärdet uppgår till 467 miljarder dollar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Johnson & Johnson

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Johnson & Johnson

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.