Nyhet

Merck KGaA förvärvar Exelead för 780 miljoner dollar

Merck KGaA förvärvar Exelead, en kontraktsutvecklare och tillverkningsorganisation inom bioläkemedel, för cirka 780 miljoner dollar kontant. Det framgår av ett pressmeddelande.

Exelead specialiserar sig på komplexa injicerbara formuleringar, inklusive Lipid Nanopartikel-baserad teknologi som är nyckeln i mRNA-terapier.

"Nya modaliteter, särskilt mRNA, utgör en mycket attraktiv affärsmöjlighet eftersom läkemedels- och biotekniska pipelines i allt högre grad bygger på dem bortom Covid-19. Förvärvet av Exelead kommer ytterligare att göra det möjligt för Merck att fånga den betydande potentialen av den snabbt växande marknaden för mRNA-terapier genom att tillhandahålla ledande CDMO-tjänster till våra kunder”, förklarade Belén Garijo, styrelseordförande och vd för Merck KGaA.

Affären, som är föremål för sedvanliga myndighetsgodkännanden, beräknas vara klar under första kvartalet i år.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Merck KGaA

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Merck KGaA

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt