Minesto koncentrerar sin operativa verksamheten under 2022 till Färöarna
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Minesto koncentrerar sin operativa verksamheten under 2022 till Färöarna

Havsenergibolaget Minesto har beslutat att koncentrera årets operativa verksamhet med de marina kraftverken Dragon Class till bolagets etablerade och nätanslutna installationsplats i Vestmannasund, Färöarna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Detta görs för att hantera förseningar i leveranskedjan samtidigt som det låter Minesto dra nytta av betydande synergier och nya möjligheter för en mer kostnadseffektiv drift, elproduktion inom befintligt elköpsavtal och på så sätt en snabbare väg till kommersiell utrullning.

Minestos första D4-enhet kommer enligt ursprunglig plan gå rakt in i kontinuerlig nätansluten drift i Vestmannasund, Färöarna under första halvåret 2022. För att optimera tidslinjen har Minesto beslutat att även installera nästkommande D4 på 100 kilowatt och den större D12 på 1,2 megawatt i Vestmannasund under 2022, istället för att sätta dessa enheter i demonstrationstestning i Frankrike och Wales som ursprungligen planerat.

- Vi är övertygade om att denna omstrukturering av våra pågående projekt är den bästa vägen framåt. Detta är den mest värdeskapande användningen av investeringar, både privata och offentliga, i våra EU-finansierade samarbeten med Welsh European Funding Office och Interreg Tidal Stream Industry Energiser Project. Finansieringsavtalen för dessa projekt förblir desamma, liksom vårt åtagande att utveckla en kommersiell 80 megawatt-park utanför norra Wales, säger Martin Edlund, vd för Minesto.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Minesto

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Minesto

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt