Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Moderna får grönt ljus att inleda fas 3-studie med RSV-vaccinkandidat

Amerikanska bioteknikbolaget Moderna har fått godkänt att inleda sin fas 3-studie med vaccinkandidaten mRNA-1345 mot Respiratory Syncytial Virus (RSV). Det framgår av ett pressmeddelande.

Godkännandet erlades av Data and Safety Monitoring Board (DSMB) och bygger på preliminära fas 2-data. Den pivotala studien ska inkludera ungefär 34 000 försökspersoner.

"RSV är ett av de mest utbredda luftvägsvirusen som orsakar svår sjukdom och sjukhusvistelse hos äldre vuxna, och ändå finns det inget vaccin tillgängligt på marknaden", säger Stéphane Bancel, vd på Moderna.

Amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har beviljat kandidaten snabbspår (Fast Track Designation) för vaccinering av patienter äldre än 60 år.

Bolaget har som slutmål att kombinera det eventuella RSV-vaccinet med sina covid-19- och influensavaccin i en och samma spruta.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Moderna Inc

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Moderna Inc

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.