Nyhet

Movebybike

Movebybike minskar omsättning under fjärde kvartalet

Logistik- och transportbolaget Movebybike redovisar minskande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade något.

Omsättningen sjönk 16,9 procent till 5,9 miljoner kronor (7,1).

Rörelseresultatet blev -2,7 miljoner kronor (-2,5).

Resultatet före och efter skatt var -2,9 miljoner kronor (-2,8).

Resultat per aktie hamnade på -0,35 kronor (-0,46).

Likvida medel uppgick till 6,9 miljoner kronor (-0,09).

Soliditeten uppgick till 42 procent (27).

"Under fjärde kvartalet har vi framför allt fokuserat på att bibehålla expansionstakten. I takt med att kundbasen har ökat har vi fortsatt produktionen av våra Starke-cyklar. Under 2021 hade vi målsättningen att producera 10 nya cyklar för att kunna möjliggöra fler leveranser och samtidigt bredda bolagets verksamhet enligt expansionsplanen. Det lyckades vi uppnå under senaste kvartalet. Med cykelproduktionens betydelse för bolagets utveckling, är det en insats vi är extra stolta över", skriver Lisette Hallström, vd för Movebybike.

Movebybike, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning5,97,1-16,9%
Rörelseresultat-2,7-2,5
Resultat före skatt-2,9-2,8
Nettoresultat-2,9-2,8
Resultat per aktie, kronor-0,35-0,46
Likvida medel6,9-0,09


http://media.finwire.com/media/FWS006E634-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om MoveByBike

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien MoveByBike

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt