Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nordisk Bergteknik förvärvar Snemyr Betongsprøyting för 60 miljoner norska kronor

Nordisk Bergteknik, verksamt inom berghantering och grundläggning, förvärvar samtliga aktier i norska Snemyr Betongsprøyting, en etablerad aktör inom bergförstärkning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Snemyr Betongsprøyting grundades 1979 och omsatte under 2021 80 miljoner norska kronor med mycket god lönsamhet. Bolaget har drygt tio medarbetare och tillhandahåller tjänster inom betongsprutning. Verksamheten utgår från den administrativa och logistiska basen i Kristiansand men bolaget åtar sig uppdrag i hela Norge.

Köpeskillingen uppgår till 60 miljoner norska kronor och delar av köpeskillingen kommer återinvesteras genom köp av aktier i Nordisk Bergteknik, varvid dagens ägare blir långsiktiga ägare i Nordisk Bergteknik. Förvärvet kommer att redovisas i segmentet Berg Norge och bedöms bidra med i storleksordningen 0,20 kronor i vinst per aktie på årsbasis baserat på förväntat antal utestående aktier efter förvärvet. Tillträde förväntas ske under början av fjärde kvartalet 2022.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nordisk Bergteknik

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nordisk Bergteknik

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt