Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nordisk

Nordisk Bergteknik ökar omsättning och nettoresultat under första kvartalet

Nordisk Bergteknik, verksamt inom berghantering och grundläggning, ökade omsättningen, den organiska tillväxten och vinsten i det första kvartalet.

Omsättningen steg 89,2 procent till 632 miljoner kronor (334). Den organiska försäljningstillväxten var 29 procent (19).

Justerat rörelseresultat blev 22 miljoner kronor (7), med en justerad rörelsemarginal på 3,5 procent (2,1).

Resultatet efter skatt blev 10 miljoner kronor (3). Resultat per aktie hamnade på 0,19 kronor (0,24).

"Årets första kvartal uppvisade en fortsatt stark tillväxt och lönsamhetsutveckling. Vår justerade rörelsemarginal uppgick till 3,5 procent, vilket är en tydlig förbättring mot samma period föregående år (2,1). Under kvartalet kommunicerade vi vårt största förvärv någonsin, Rovalin och Soil Mixing Group. Genom förvärvet expanderar Nordisk Bergteknik i Stockholmsregionen som är en av Nordens största lokala marknader inom grundläggning. Vi ser fortsatt stora infrastruktursatsningar och en hög efterfrågan på våra tjänster vilket skapar förutsättningar för ytterligare ett framgångsrikt år för Nordisk Bergteknik", säger Andreas Christoffersson, vd för Nordisk Bergteknik, i en kommentar.


Nordisk Bergteknik, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning63233489,2%
Organisk försäljningstillväxt, procent291952,6%
Rörelseresultat, justerat227214,3%
Rörelsemarginal, justerad3,5%2,1%
Nettoresultat103233,3%
Resultat per aktie, kronor0,190,24-20,8%


http://media.finwire.com/media/FWM007419D-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nordisk Bergteknik

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nordisk Bergteknik

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt