Nyhet

Novartis genomför stora besparingar - slår ihop två enheter

Schweiziska läkemedelsjätten Novartis integrerar nu sina läkemedels- och onkologienheter i en affärsverksamhet för innovativa läkemedel (IM). Detta sker för att förenkla strukturen och läkemedelsdraken siktar på besparingar om minst 1 miljard dollar fram till 2024, enligt ett pressmeddelande.

Det schweiziska läkemedelsföretaget uppger att man förväntar sig värdeskapande genom dessa operativa förbättringar, vilket säkerställer en försäljningstillväxt på minst 4 procent och levererar i den övre delen av företagets IM-marginalprognos om en hög 30 procent marginal på medellång sikt och 40 procent eller mer på medellång till lång sikt.

Novartis utser också en rad chefer:
Marie-France Tschudin blir President IM och Chief Commercial Officer
Victor Bulto blir President, IM US
Steffen Lang, Ph.D., blir President för Operations
Shreeram Aradhye M.D., blir President, Global Drug Development och Chief Medical Officer

Susanne Schaffert, Ph.D., president Novartis Oncology, Robert Weltevreden, President Customer & Technology Solutions och John Tsai, M.D., President, Global Drug Development och Chief Medical Officer, lämnar Novartis.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Novartis

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Novartis

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt