Nyhet

Ökad

Ökad förlust för Hexicon i Q1

Vindkraftsteknikbolaget Hexicon redovisar en lägre omsättning och ökad förlust under det första kvartalet jämfört med året innan.

Omsättningen sjönk 50,9 procent till 5,7 miljoner kronor (11,6).

Rörelseresultatet blev -19,4 miljoner kronor (-1,5).

Resultatet före skatt var -18,4 miljoner kronor (-0,1).

Resultatet efter skatt blev -18,2 miljoner kronor (-0,1), och per aktie -0,05 kronor (0,00). Den ökade förlusten är kopplad till en expansion av projektportföljen, teknisk utveckling och relaterade aktiviteter.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -21,8 miljoner kronor (-14,6).

Likvida medel uppgick till 253,0 miljoner kronor (99,7).

Bolaget har fortsatt att expandera geografiskt, bland annat till Nordamerika där fokus nu ligger på att rekrytera personal. Därutöver har ett samriskbolag bildats i Italien, samt ytterligare ett i Grekland efter utgången av kvartalet (april).

“Grekland och Italien är strategiskt viktiga marknader som är huvudmottagare av EU:s "Green Deal" och har en lämpliga miljöer för flytande vindkraft. Den tidiga positioneringen på dessa sydeuropeiska marknader, före legala ramverk för havsbaserad vindkraft som förväntas inom kort, är i linje med vår strategi som utvecklare i ett tidigt skede”, kommenterar vd Marcus Thor.

Hexicon, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning5,711,6-50,9%
Rörelseresultat-19,4-1,5
Resultat före skatt-18,4-0,1
Nettoresultat-18,2-0,1
Resultat per aktie, kronor-0,050,00
Kassaflöde från löpande verksamhet-21,8-14,6
Likvida medel253,099,7153,8%


http://media.finwire.com/media/FWS0074336-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Hexicon

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Hexicon

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt