Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Öresunds

Öresunds substansvärde utvecklades klart sämre än index - höjer utdelningen

Investmenbolaget Öresund, som har Mats Qviberg som storägare, minskade sitt substansvärde med 0,8 procent i det fjärde kvartalet. Det var klart sämre än index som steg 11,1 procent under samma period.

Substansvärdet per aktie låg vid utgången av 2022 på 104 kronor (147).

Rörelseresultatet blev -30,8 miljoner kronor (248,5).

Resultatet efter skatt blev -21,8 miljoner kronor (252,10), och per aktie -0,48 kronor (5,55).

I utdelning föreslås 6,80 kronor per aktie (6,50). Utdelningen är uppdelad på två utbetalningar.

"När vi lämnar det fjärde kvartalet bakom oss ser vi fortfarande inte någon lösning på kriget i Ukraina. Vi vet inte heller hur mild eller hård konjunkturnedgången blir eller hur snabbt inflationen kommer att falla. Hushållen, vars framtidssyn är pessimistisk, pressas från flera håll där de reala disponibla inkomsterna minskar. Detta borde rimligen leda till försämrade förutsättningar och en allt svagare konsumtion vilket medför att den globala tillväxten avtar. Vi befinner oss med andra ord i ett mycket osäkert läge", skriver bolaget.

Öresund, MkrQ4-2022Q4-2021Förändring
Rörelseresultat-30,8248,5
Nettoresultat-21,8252,10
Resultat per aktie, kronor-0,485,55
Substansvärde per aktie, kronor104147-29,3%
Utdelning per aktie, kronor6,806,504,6%


http://media.finwire.com/media/FWM0082559-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Öresund

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Öresund

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.