Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Orexo får tioårskontrakt med Veterans Affairs i USA för subvention av digital terapi

Läkemedelsbolaget Orexo har beviljats ett tioårskontrakt med amerikanska Veterans Affairs för subvention av bolagets digitala terapi deprexis. Det framgår av ett pressmeddelande.

Deprexis kommer bli tillgänglig för patienter så fort Orexo når en överenskommelse med vårdgivare inom Veterans Affairs, Indian Health Services och det amerikanska försvarsdepartementet kring distribution, med förväntad start sent under fjärde kvartalet.

Nästan 15 miljoner amerikaner som har tillgång till sjukvård genom amerikanska regeringen kommer få tillgång till deprexis.

"Eftersom vi nu för första gången får subvention för deprexis av en nationell betalare, är kontraktet med Veterans Affairs Federal Supply Schedule en viktig milstolpe i kommersialiseringen av deprexis och våra digitala terapier. Med ett tioårigt kontrakt ser vi framemot ett långt samarbete för att integrera deprexis i Veteran Affairs vårdprogram så veteraner och deras familjemedlemmar som lider av depression snabbt och effektivt kan få tillgång till en vetenskapligt beprövad digital terapi", säger Nikolaj Sørensen, vd på Orexo.

Orexo kommer nu påbörja arbete med administratörer inom VA FFS för att organisera logistik och utbildning till vårdgivare. Orexo kommer börja med enstaka regioner och vårdgivare under 2022 och första halvåret 2023, innan bredare implementering senare under 2023.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Orexo

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Orexo

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt