Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Orexo

Orexo ökar omsättning och förbättrade resultatet under andra kvartalet - upprepar prognos

Läkemedelsbolaget Orexo redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade. Orexo upprepar sin finansiella prognos för 2022.

Omsättningen steg 3,5 procent till 147,8 miljoner kronor (142,8).

Ebitda-resultatet blev -32,5 miljoner kronor (-41,1). Rörelseresultatet blev -49,7 miljoner kronor (-54,0). Resultat per aktie hamnade på -1,04 kronor (-2,15).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 14,5 miljoner kronor (-20,9). Likvida medel uppgick till 467,7 miljoner kronor (679,1).

Orexo upprepar sin prognos för 2022.

"Under kvartalet fortsatte vi stärka vår finansiella grund, med ett positivt kassaflöde och en minskad förlust. Vi upprepar vår guidning för året, trots att vi förväntar oss ökade rättegångskostnader under andra halvåret 2022 då rättsprocessen mot Sun Pharmaceuticals nu är planerad att äga rum i november, vilket är tidigare än väntat. Utfallet av processen förväntas däremot fortfarande sent under Q1 eller i början av Q2 2023", uppger vd Nikolaj Sørensen.

Orexo-chefen fortsätter.

"Vi ser fram emot ett spännande andra halvår 2022. Ett halvår då vi förväntar att ZUBSOLV växer mot första halvåret 2022, att Trinity Health ND implementerar vorvida och deprexis i hela sitt nätverk och att nya partnerskap etableras genom kombinationen av ZUBSOLV och
MODIA. Till sist men inte minst ser vi fram emot data från OX640-studien", avslutar han sitt vd-ord.

Orexos prognoser är som följer.

På grund av den pågående pandemin kommer buprenorfin/naloxon marknaden visa en tillväxttakt i linje med 2021, och nå en nivå på 5-8 procent . I andra halvåret ökar nettoförsäljningen för ZUBSOLV i dollar mot det första halvåret.

OPEX kommer minska från 2021 och nå en nivå på 650-700 miljoner kronor för helåret, vilket baseras på nuvarande affärsplaner och aktivitetsnivå i de legala processerna

Marginalen för US Pharma ebit kommer överstiga 50 procent för helåret

Enligt Orexo innebär pandemin en ökad osäkerhet kring prognoserna.

Orexo, MkrQ2-2022Q2-2021Förändring
Nettoomsättning147,8142,83,5%
EBITDA-32,5-41,1
Rörelseresultat-49,7-54,0
Resultat per aktie, kronor-1,04-2,15
Kassaflöde från löpande verksamhet14,5-20,9
Likvida medel467,7679,1-31,1%


http://media.finwire.com/media/FWM0077804-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Orexo

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Orexo

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt