Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Orexo

Orexo ökar omsättning och minskar förlusten under första kvartalet

Läkemedelsbolaget Orexo redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Samtidigt minskade rörelseförlusten.

Omsättningen steg 20,5 procent till 159,4 miljoner kronor (132,3).

Ebitda-resultat blev 2,8 miljoner kronor (-23,9), med en ebitda-marginal på 1,8 procent.

Rörelseresultatet blev -13,2 miljoner kronor (-36,8).

Resultatet efter skatt blev -23,6 miljoner kronor (-31,5).

Resultat per aktie hamnade på -0,69 kronor (-0,92).

"Intäkterna i kronor för ZUBSOLV ökade under kvartalet och kan förklaras av den starka US-dollarn i kombination med en gynnsam prisutveckling. Som förväntat har vi sett en nedgång i efterfrågan på ZUBSOLV under det första kvartalet vilket är i linje med den så gott som årliga säsongseffekten, men också på grund av en svagt negativ marknadstillväxt", skriver vd Nikolaj Sørensen i rapporten och fortsätter:

"Höjdpunkten under det första kvartalet var när vi meddelade att ZUBSOLV blir rekommenderad och subventionerad av samtliga Medicaid-betalare i New York från och med den 22 mars i år. ZUBSOLV har presterat bra inom det kommersiella segmentet i New York, men har aldrig tidigare varit subventionerad av Medicaid-betalare i delstaten", förklarar Orexo-chefen.

Orexo, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning159,4132,320,5%
EBITDA2,8-23,9
EBITDA-marginal1,8%
Rörelseresultat-13,2-36,8
Nettoresultat-23,6-31,5
Resultat per aktie, kronor-0,69-0,92


http://media.finwire.com/media/FWM00732D2-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Orexo

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Orexo

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt