Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Outokumpu försenar återstart av ferrokromugn på grund av höga elpriser

Finländska tillverkaren av rostfritt stål Outokumpu kommer att försena återstarten av en av sina ferrokromugnar efter ett planerat underhållsstopp. Bakgrunden är de stigande elpriserna, enligt ett pressmeddelande.

Bolaget hade planerat att dra igång underhållsarbetet på onsdagen den 7 september och sedan återstarta ugnen under vecka 40. Men nu väljer man att avvakta med detta på grund av energiprisutvecklingen.

"Energipriserna har ökat betydligt, vilket har haft en negativ inverkan på vår kostnadskonkurrenskraft jämfört med våra utomeuropeiska konkurrenter. Vi hoppas att beslutsamma åtgärder vidtas på både EU-nivå och nationell nivå för att stabilisera energimarknaden", säger Martti Sassi, chef för affärsområdet inom ferrokrom.

Outokumpu har totalt tre ferrokromugnar. Enligt bolaget har den försenade återstarten ingen påverkan på produktionen, som även framöver kommer att uppgå till cirka 70 procent av kapaciteten.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Outokumpu

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Outokumpu

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt