Nyhet

Paxman ingår avsiktsförklaring med kinesisk partner för distributions- och marknadsföringsavtal

Medicinteknikbolaget Paxman har ingått en avsiktsförklaring med kinesiska Guangzhou Concord Medical Sci-Tech Innovation Center, med syfte att ingå ett distributions- och marknadsföringsavtal för bolagets huvudkallningskylsystem i området Storkina, inklusive Macau, Taiwan och Mongoliet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det initiala samarbetet löper på en period om fem år och kommer omfatta en utvärderingsperiod på 24 månader för att behandla upp till 300 patienter.

”Detta avtal är ett viktigt första steg mot lanseringen av Paxman Scalp Cooling på den mycket stora kinesiska marknaden. Vi ser fram emot att snart kunna nå ett stort antal cancerpatienter i Storkina i samarbetet med Concord Medical och hoppas att kunna omvandla det till betydande försäljningsvolymer under de kommande åren. Det är även en spännande vidareutveckling av företagets vision att göra skalpkylningstekniken tillgänglig för alla cancerpatienter över hela världen", kommenterar vd Richard Paxman.

Aktien stiger 5 procent på nyheten.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Paxman

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Paxman

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt