Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Raset

Raset för transportaktier speglar investerarnas förväntningar om kommande recession - WSJ

Transportaktier faller dubbelt så fort som den hårt drabbade amerikanska aktiemarknaden, vilket återspeglar investerarnas förväntningar om att en kommande recession är trolig.

Dow Jones Transportation Average, som följer 20 stora amerikanska företag från flygbolag till järnvägsbolag och lastbilsföretag, har sjunkit med 12 procent den här månaden. S&P 500 och Dow Jones Industrial Average har sjunkit ungefär hälften så mycket.

Historiskt sett har nedgångar i transportaktier indikerat hårda ekonomiska tider framöver i samband med lägre efterfrågan på varor, material och resor - vilket allmänt förväntas som ett resultat av Federal Reserves mest aggressiva åtstramningscykel på årtionden.

"Det är en bekräftelse på att vi är på väg mot en recession", sade Peter Cardillo, chefsekonom på Spartan Capital, om nedgången i transportaktier. Cardillo förutspår att det kommer att bli en mild global recession i slutet av detta år, som varar fram till andra kvartalet 2023.

Bland aktierna som ingår i transportindexet finns transportjätten Fedex som nyligen drog tillbaka prognoserna för både tredje kvartalet och helåret 2022. Bolagets ledning varnade också för en global recession. Fedex aktie har fallit 29 procent i september. Andra aktier som har gått svagt under månaden är UPS som är ned 16 procent och Avis Budget Group som tappat 17 procent.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om United Parcel Service

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien United Parcel Service

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt