Nyhet

Recyctec investerar för att öka produktionstakten och sänka produktionskostnaderna

Miljöteknikbolaget Recyctec investerar i omstrukturering i tankparken, med följden att delar av produktionen kommer att få högre produktionstakt och lägre produktionskostnad. Samtidigt möjliggör arbetet att bolaget kan färdigställa större mängder av färdigformulerad vara, antingen för mer effektiv utlastning på tankbil, eller för mer effektiv fyllning av emballerade produkter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget estimerar att besparingen kan bli upp emot 50 öre per liter glykol för dessa formulerade produkter i sänkt produktionskostnad, givet rådande energipriser.

Vidare kommer en tank att konverteras så att bolaget förbättrar förmåga att kunna blanda större mängder formulerad vara, antingen för fyllning i fabriken, eller för utlastning direkt till tankbil. Detta kommer att effektivisera fyllningen.

Då endast befintliga tankar kommer att konverteras, så kommer investeringen att bli blygsam. Bolaget räknar med att arbetet är färdigställt till efter sommaren och fullt implementerad i tredje kvartalet i år.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Recyctec

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Recyctec

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt