Nyhet

Recyctec tar upp ett lån på 8,0 miljoner kronor

Miljöteknikbolaget Recyctec har beslutat att uppta ett lån om 8,0 miljoner kronor. Lånet avses övergå till ett konvertibelt lån efter beslut på extra bolagsstämma. Lånet har en uppläggningsavgift om 3,75 procent och löper utan ränta fram til den 31 mars. Lånet ges av Wilhelm Risberg och Fredrik Lundgren till lika delar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Recyctec har beslutat att kalla till en extra bolagsstämma för att där fatta beslut om att lånet skall övergå i ett konvertibelt lån om 7,7 miljoner kronor med en löptid från 1 april 2022 till 30 juni 2023. Det konvertibla lånet har en årsränta om 12 procent.

Skälet till att frångå befintliga aktieägarnas företrädesrätt var att det bedömdes som en mer gynnsam och skyndsam lösning för bolaget att uppta ett konvertibelt lån, jämfört med andra finansieringsalternativ. Det konvertibla lånet förutsätter godkännande vid extra bolagsstämma som beräknas hållas under andra hälften av mars.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Recyctec

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Recyctec

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt