Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rio Tinto höjer budet på Turquoise Hill till 40 kanadensiska dollar per aktie

Gruvjätten Rio Tinto höjer sitt bud på Turquoise Hill till 40 kanadensiska dollar per aktie. Budet representerar en premie på 56 procent jämfört med Turquoise Hills aktiekurs den 11 mars. Det framgår av ett pressmeddelande.

Rio Tinto är sedan tidigare majoritetsägare med 51 procent i Turquoise Hill och vill genom sitt bud köpa resterande del av bolaget. Det förra budet låg på 34 kanadensiska dollar per aktie och blev avvisat av flera ägare då det ansågs vara otillräckligt.

Med sitt nya bud hoppas Rio Tinto nu kunna vinna över de som tidigare sagt nej.

"Rio Tinto anser att detta erbjudande inte bara ger Turquoise Hills aktieägare ett fullständigt och rättvist värde, utan också är i alla intressenters bästa intresse när vi arbetar för att driva Oyu Tolgoi-projektet framåt. Vi kommer att fortsätta att ha en disciplinerad inställning till kapitalallokering och uppmanar starkt Turquoise Hills styrelse att engagera sig konstruktivt och att stödja och rekommendera Rio Tintos förbättrade förslag", säger Rio Tintos verkställande direktör Jakob Stausholm.

Turquoise Hill stiger med nästan 22 procent i den amerikanska förhandeln. Samtidigt sjunker Rio Tinto med 3,2 procent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Rio Tinto

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Rio Tinto

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt