Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rio Tinto spår att järnmalmsleveranserna blir i lägre delen av prognos

Gruvjätten Rio Tinto spår att dess järnmalmsleveranser inkommer i den lägre delen av det intervall som företaget angett för helåret. Samtidigt sänks produktionsprognosen för koppar.

Järnmalmsleveranserna har störts under det tredje kvartalet av två stycken oplanerade avbrott på järnvägslinjerna i Yandicoogina och Gudai-Darri, rapporterar Seeking Alpha. Företaget spår nu att leveranserna kommer att inkomma i den lägre delen av intervallet 320-335 miljoner ton för helåret 2022.

Utfallet hänger ihop med hur uppskalningen går i projekten i Gudai-Darri och Robe Valley. Även tillgången till kvalificerad arbetskraft är viktig för måluppfyllelsen enligt gruvjätten.

Rio Tinto sänker samtidigt sin prognos för kopparproduktionen till 190-220 tusen ton, från ursprungliga 230-290 tusen ton. Det finns en fortsatt nedsiderisk på grund av smältverket i Kennecott.

Gruvproduktionen av koppar ökade med 10 procent under det tredje kvartalet. Järnmalmsproduktionen ökade med 1 procent medan leveranserna sjönk med 1 procent.

https://seekingalpha.com/news/3892040-rio-tinto-sees-iron-ore-shipments-at-low-end-of-guidance-cuts-copper-target

https://www.businesswire.com/news/home/20221017005852/en/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Rio Tinto

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Rio Tinto

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt