Nyhet

Royal

Royal Caribbean Cruises vinst försenas på grund av omikron, aktien tappar i förhandeln

Kryssningsrederiet Royal Caribbean Cruises återgång till vinst kommer att försenas med några månader på grund av omikron-varianten av covid-19. Det uppger bolaget i samband med Q4-rapporten där omsättningen missade prognosen.

Omsättningen steg rejält till 982,2 miljoner dollar (34,1). Utfallet kan jämföras med Refinitiv analytikerkonsensus som låg på 1 040.

"Tidpunkten för omikron var särskilt olycklig för bokningar under första halvåret 2022 och kommer sannolikt att försena vår återgång till lönsamhet med några månader", sade bolaget.

Resultat per aktie hamnade på -5,33 dollar (-6,09). Justerat resultat per aktie blev -4,78 dollar (-5,02).

Aktien tappar 2,2 procent i förhandeln i USA.

Royal Caribbean Cruises, MUSDQ4-2021KonsensusFörändring mot konsensusQ4-2020Förändring
Nettoomsättning982,21 040-5,6%34,12 780,4%
Resultat per aktie, justerat, USD-4,78-5,02
Resultat per aktie, USD-5,33-6,09
Konsensusdata från Refinitiv

http://media.finwire.com/media/FWM006E0AA-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Royal Caribbean

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Royal Caribbean

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt