Schaefflers omsättning högre än väntat under tredje kvartalet - kapar jobb
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Schaefflers omsättning högre än väntat under tredje kvartalet - kapar jobb

Schaefflers

Tyska verkstadsbolaget Schaeffler redovisar en omsättning och ett resultat som var högre än väntat under tredje kvartalet.

Omsättningen steg 27,3 procent till 4 242 miljoner euro (3 332). Utfallet kan jämföras med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 4 040.

Justerat rörelseresultat uppgick till 355 miljoner euro (260), väntat var 292,5, med en justerad rörelsemarginal på 8,4 procent (7,8).

Schaeffler upprepar prognoserna för helåret. Den justerade rörelsemarginalen väntas fortsatt bli 5-7 procent och det justerade fria kassaflödet överstiga 250 miljoner euro. Intäkterna väntas stiga, justerat för valuta, med 6-8 procent.

Schaeffler genomför också ett besparingsprogram inom Automotive Technologies. Totalt kommer 1 300 personer att få lämna företaget, varav 300 personer utanför hemmamarknaden Tyskland.

Totalt väntas besparingen uppgå till 100 miljoner euro per år från och med slutet av 2026. Företaget förklarar besparingsprogrammet med förändring i teknik. Tanken är att programmet skall stärka det tyska bolagets konkurrenskraft.

Schaeffler, MEURQ3-2022KonsensusFörändring mot konsensusQ3-2021Förändring
Nettoomsättning4 2424 0405,0%3 33227,3%
Rörelseresultat, justerat355292,521,4%26036,5%
Rörelsemarginal, justerad8,4%7,2%7,8%
Konsensusdata från Bloomberg

http://media.finwire.com/media/FWM007E275-table-1

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Schaeffler

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Schaeffler

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.