Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Seafire förvärvar Solid Engineer för 85 miljoner kronor

Investmentbolaget Seafire förvärvar 100 procent av aktierna i Solid Engineer för en köpeskilling på 85 miljoner kronor. Förvärvet tillträds i dag den 20 april. Det framgår av ett pressmedelande.

Förvärvet har haft en genomsnittlig tillväxt på 11 procent de senaste fem åren och omsatte 101 miljoner kronor med ett justerat ebitda-resultat på 14 miljoner kronor under 2021.

Solid Engineer är en återförsäljare av Solid Works och erbjuder tillhörande tjänster inom de fyra affärsområdena Solid Works, 3D-printing, Innovationsledning och Kompetenskonsulting. Säljare är grundaren Björn Lindwall genom bolaget Capworks.

Köpeskillingen för bolaget uppgår till 85 miljooner kronor på skuldfri basis och inkluderar en del bestående av Seafireaktier i form av en riktad emission om 8 miljoner kronor till kursen 34,72 kronor, vilket ger en utspädning på 0,8 procent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Seafire

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Seafire

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt