Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Seafire förvärvar två bolag för initialt 150 miljoner kronor

Investmentbolaget Seafire köper Kenpo Sandwich och Novasip för initialt 150 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Kenpo Sandwich är ett familjeföretag som utvecklar och tillverkar kundanpassade sandwichpaneler för transportbranschen. Genom systerbolaget Novasip marknadsförs energieffektiva modulhus, bodar och byggkomponenter som husväggar och tak med en tydlig hållbarhetsprofil", heter det. Bolagen har haft en genomsnittlig tillväxt på över 12 procent de senaste fem åren och omsatte omkring 85 miljoner kronor, med en justerad ebitda på 25 miljoner kronor, under 2021.

Av köpeskillingen betalas 140 miljoner kontant och 10 miljoner genom nyemitterade aktier i Seafire vilka emitteras till kursen 34,40. Nyemissionen innebär en utspädning om cirka 1 procent. Vidare kan en rörlig tilläggsköpeskilling om upp till 10 miljoner kronor per år för 2022 respektive 2023 tillkomma, baserat på framtida ebitda-resultat.

Köpen planeras att genomföras den 11 februari.

Seafires aktie handlas upp runt 7 procent till 41,40 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Seafire

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Seafire

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt