Nyhet

Siemens Energy vill köpa ut vindkraftsenheten Siemens Gamesa - BN

Siemens Energy planerar att buda på de aktier som man ännu inte äger i spanska vindkraftsenheten Siemens Gamesa, enligt källor till Bloomberg News.

Siemens Energy kontrollerar idag 67 procent av aktierna i Siemens Gamesa, som har ett marknadsvärde på 9,6 miljarder euro, motsvarande cirka 100 miljarder kronor.

Enligt Bloombergs uppgifter planerar Siemens Energy att lägga ett kontantbud på resterande aktier under nästa vecka. Erbjudandet väntas innehålla en liten premie. Efter att övertagandet är genomfört ska Siemens Gamesa avnoteras.

Uppgifterna om ett uppköp av Siemens Gamesa kommer efter att enheten uppvisat en stor förlust under senaste kvartalet på grund av operativa problem och ökade kostnader. Det ledde till ett negativt resultat även för Siemens Energy som därutöver fick kapa sina helårsprognoser.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Siemens

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Siemens

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt