Nyhet

Siemens

Siemens Energys utsikter dämpas på fortsatta problem inom Siemens Gamesa

Siemens Energy redovisar en ökande omsättning men också vändning till förlust under det andra kvartalet, jämfört med samma period i fjol.

Omsättningen ökade till 6 582 miljoner euro (6 484).

Nettoresultatet blev -252 miljoner euro (31).

Förlusten relaterar till vindturbinsenheten Siemens Gamesa som gjort en stor rörelseförlust på 301 miljoner euro på ökade kostnader och operativa problem. Siemens Energy äger 67 procent i Siemens Gamesa.

Den svaga utvecklingen inom Siemens Gamesa fick Siemens Energy att sänka sina prognoser för helåret i april. Det sades då att ebita-marginalen skulle bli på mellan 2-4 procent, och försäljningen mellan -2 och +3 procent. Siemens Energy förväntar sig nu att båda utfallen hamnar i nedre delen av prognosintervallet.

https://assets.siemens-energy.com/siemens/assets/api/uuid:598b1202-80b9-4f1f-a2ac-3275769ee120/Earnings-Release-Q2-2022-EN-final.pdf

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Siemens

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Siemens

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt