Nyhet

Siemens Gamesa överväger att skära ned med 2 500 jobb - Reuters

Vindkraftsbolaget Siemens Gamesa uppges överväga att skära ned med 2 500 jobb, cirka 9 procent av den totala arbetsstyrkan. Det är inte klart vilka divisioner som skulle påverkas.

Anledningen sägs vara för att kunna återhämta sig från de förluster som fått huvudägaren att inleda ett uppköp. Det framgår av två personer med insyn i saken, rapporterar Reuters.

Inget beslut har än fattats och siffran kan ändras. Bolaget har valt att inte kommentera saken. Bolaget bytte tidigare i år vd till Jochen Eickholt som kom till bolaget efter deras tidigare tre vinstvarningar. Eickholt sade i juni att han inte kunde utesluta nedskärningar.

https://money.usnews.com/investing/news/articles/2022-08-01/exclusive-siemens-gamesa-weighs-around-2-500-job-cuts-sources

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Siemens

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Siemens

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt