Nyhet

Siemens

Siemens Gamesa sänker marginalprognosen efter svagt Q3

Vindkraftsbolaget Siemens Gamesa sänker helårsprognosen efter en större förlust än väntat i räkenskapsårets tredje kvartal.

Bolaget räknar fortsatt med att försäljningen under året hamnar i nedre delen av intervallet -2 till -9 procent. Underliggande rörelsemarginal bedöms däremot bli -5,5 procent, mot tidigare nedre delen av intervallet -4 till +1 procent.

Siemens Games uppger att prestationen under tredje kvartalet har fortsatt att påverkas av volatil marknadsdynamik och förseningar i försörjningskedjan, men även interna utmaningar.

Under kvartalet sjönk försäljningen med 10 procent till cirka 2,44 miljarder euro med en underliggande rörelsemarginal på -14,4 procent. Nettoresultatet blev -446 miljoner euro, mot väntade -390,3 miljoner enligt Bloombergs estimat.

Bolaget inför ett strategiprogram för att förenkla organisationen och detaljerna kring detta ska vara slutförda senast 1 oktober. Under måndagskvällen uppgav källor till Reuters att Siemens Games överväger att skära ned med 2 500 jobb, vilket skulle motsvara cirka 9 procent av den totala arbetsstyrkan.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Siemens

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Siemens

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt