Nyhet

Siemens

Siemens ökar omsättning men minskar nettoresultat under andra kvartalet (uppdatering)

(uppdatering avser kommentar om Ryssland)

Tyska konglomeratbjässen Siemens redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Nettovinsten minskade under perioden.

Omsättningen steg 15,6 procent till 17 miljarder euro (14,7). Utfallet kan jämföras med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 16,7. På jämförbar basis ökade omsättningen med 7 procent.

Resultatet efter skatt blev 1,2 miljarder euro (2,4).

Orderingången landade på 21 miljarder euro (15,9), vilket är 9 procent högre än analytikerkonsensus.

Siemens upprepar sina utsikter för året.

Siemens spår att jämförbar försäljning växer 6-8 procent. Väntat är 6,22 procent, enligt Bloomberg. Tidigare var prognosen medelhöga ensiffriga tal. Konglomeratet spår fortfarande vinst per aktie före köpeskillingstilldelning om 8,70-9,10 euro. Väntat 8,50 euro. I fjol var resultatet 8,32.

Siemens arbetar med att lämna den ryska marknaden. Effekten i det andra kvartalet på grund av sanktionerna var 0,6 miljarder euro.

Siemens, BEURQ2-2021/2022KonsensusFörändring mot konsensusQ2-2020/2021Förändring
Orderingång2119,29,4%15,932,1%
Nettoomsättning1716,71,8%14,715,6%
Nettoresultat1,22,4-50,0%
Konsensusdata från Bloomberg

http://media.finwire.com/media/FWM0074496-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Siemens

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Siemens

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt