Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sivers

Sivers Semiconductors fördubblar intäkterna men rörelseförlusten steg i första kvartalet

Teknikföretaget Sivers Semiconductors fördubblar intäkterna i första kvartalet 2022 jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.

Nettoomsättningen steg 99,3 procent till 27,5 miljoner kronor (13,8). Aktiverat arbete för egen räkning var 13,9 miljoner kronor (14,5).

Ebitda-resultat blev -12,0 miljoner kronor (-17,8).

Justerat ebitda-resultat uppgick till -17,4 miljoner kronor (-19,3).

Rörelseresultatet blev -27,0 miljoner kronor (-25,8).

Resultatet före skatt var -18,3 miljoner kronor (-26,2).

Resultatet efter skatt blev -18,3 miljoner kronor (-26,2).

Resultat per aktie hamnade på -0,10 kronor (-0,17).

"Styrelsen för Sivers Semiconductors bedömer att rätt åtgärder vidtagits i koncernen för att säkerställa en stark produktfamilj. Framsteg inom försäljning och produktutveckling har gjorts och investeringar fortgår. Styrelsen väljer fortsatt att inte gå ut med någon prognos", skriver bolaget om utsikterna för 2022 i delårsrapporten.

- Första kvartalet 2022 startade klart positivt ur många perspektiv, framförallt gläds vi åt att tillväxten tog fart. Trots utmaningar med komponentbrist för våra kunder växte omsättningen med starka 98 procent jämfört med första kvartalet 2021 och blev 27 miljoner kronor, kommenterar vd Anders Storm i delårrsapporten.

- Sammantaget är vi mycket glada över att hjulen snurrar smidigare nu och vi ser framtiden an med stor tillförsikt. Pandemin och komponentbristen har lett till att hela ekosystemet ligger efter ursprungliga tidplaner, men den underliggande efterfrågan finns där. Våra konkurrenskraftiga produkter, vårt starka globala nätverk och sammanslagningen med Mixcomm gör oss väl rustade. Vi har en utmärkt position och min optimism om framtiden är stark, fortsätter Anders Storm.

Sivers Semiconductors, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning27,513,899,3%
EBITDA-12,0-17,8
EBITDA, justerat-17,4-19,3
Rörelseresultat-27,0-25,8
Resultat före skatt-18,3-26,2
Nettoresultat-18,3-26,2
Resultat per aktie, kronor-0,10-0,17


http://media.finwire.com/media/FWM0074333-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sivers Semiconductors

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sivers Semiconductors

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt