Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

SiversFoto: Fotolia

Sivers Semiconductors fördubblar intäkterna men rörelseförlusten steg i första kvartalet

Teknikföretaget Sivers Semiconductors fördubblar intäkterna i första kvartalet 2022 jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.

Nettoomsättningen steg 99,3 procent till 27,5 miljoner kronor (13,8). Aktiverat arbete för egen räkning var 13,9 miljoner kronor (14,5).

Ebitda-resultat blev -12,0 miljoner kronor (-17,8).

Justerat ebitda-resultat uppgick till -17,4 miljoner kronor (-19,3).

Rörelseresultatet blev -27,0 miljoner kronor (-25,8).

Resultatet före skatt var -18,3 miljoner kronor (-26,2).

Resultatet efter skatt blev -18,3 miljoner kronor (-26,2).

Resultat per aktie hamnade på -0,10 kronor (-0,17).

"Styrelsen för Sivers Semiconductors bedömer att rätt åtgärder vidtagits i koncernen för att säkerställa en stark produktfamilj. Framsteg inom försäljning och produktutveckling har gjorts och investeringar fortgår. Styrelsen väljer fortsatt att inte gå ut med någon prognos", skriver bolaget om utsikterna för 2022 i delårsrapporten.

- Första kvartalet 2022 startade klart positivt ur många perspektiv, framförallt gläds vi åt att tillväxten tog fart. Trots utmaningar med komponentbrist för våra kunder växte omsättningen med starka 98 procent jämfört med första kvartalet 2021 och blev 27 miljoner kronor, kommenterar vd Anders Storm i delårrsapporten.

- Sammantaget är vi mycket glada över att hjulen snurrar smidigare nu och vi ser framtiden an med stor tillförsikt. Pandemin och komponentbristen har lett till att hela ekosystemet ligger efter ursprungliga tidplaner, men den underliggande efterfrågan finns där. Våra konkurrenskraftiga produkter, vårt starka globala nätverk och sammanslagningen med Mixcomm gör oss väl rustade. Vi har en utmärkt position och min optimism om framtiden är stark, fortsätter Anders Storm.

Sivers Semiconductors, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning27,513,899,3%
EBITDA-12,0-17,8
EBITDA, justerat-17,4-19,3
Rörelseresultat-27,0-25,8
Resultat före skatt-18,3-26,2
Nettoresultat-18,3-26,2
Resultat per aktie, kronor-0,10-0,17


http://media.finwire.com/media/FWM0074333-table-1

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Sivers Semiconductors

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Sivers Semiconductors

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.