Nyhet

Sterner Stenhus har passerat budpliktsgräsen i Nischer Properties, avser att minska sitt innehav

Sterner Stenhus har tillträtt 3,05 miljoner aktier i fastighetsbolaget Nischer Properties. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tidigare idag rapporterades till Finansinspektionens insynsregister en försäljning av motsvarande aktiepost av Investment Weps, som är närstående Tommy Marklund som är styrelseordförande i Nischer Properties.

Den riktade nyemission som Nischers bolagsstämma den 14 januari beslutade om har vidare registrerats hos Bolagsverket. Sterner Stenhus innehav uppgår därefter till 40,7 procent av kapitalet och rösterna i Nischer.

Sterner Stenhus måste således, enligt Takeover-regler för vissa handelsplattformar utfärdade av Kollegiet för svensk bolagsstyrning, antingen inom fyra veckor lämna ett erbjudande om förvärv av resterande aktier i Nischer eller minska sitt innehav i bolaget till mindre än 30 procent av rösterna.

Sterner Stenhus avser att inom fyra veckor avyttra aktier i Nischer så att innehavet understiger 30 procent av rösterna och därmed undvika att utlösa budplikt. Sterner Stenhus kommer att offentliggöra avyttringen genom ett separat pressmeddelande.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nischer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nischer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt