Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sterner Stenhus har passerat budpliktsgräsen i Nischer Properties, avser att minska sitt innehav

Sterner Stenhus har tillträtt 3,05 miljoner aktier i fastighetsbolaget Nischer Properties. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tidigare idag rapporterades till Finansinspektionens insynsregister en försäljning av motsvarande aktiepost av Investment Weps, som är närstående Tommy Marklund som är styrelseordförande i Nischer Properties.

Den riktade nyemission som Nischers bolagsstämma den 14 januari beslutade om har vidare registrerats hos Bolagsverket. Sterner Stenhus innehav uppgår därefter till 40,7 procent av kapitalet och rösterna i Nischer.

Sterner Stenhus måste således, enligt Takeover-regler för vissa handelsplattformar utfärdade av Kollegiet för svensk bolagsstyrning, antingen inom fyra veckor lämna ett erbjudande om förvärv av resterande aktier i Nischer eller minska sitt innehav i bolaget till mindre än 30 procent av rösterna.

Sterner Stenhus avser att inom fyra veckor avyttra aktier i Nischer så att innehavet understiger 30 procent av rösterna och därmed undvika att utlösa budplikt. Sterner Stenhus kommer att offentliggöra avyttringen genom ett separat pressmeddelande.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Nischer

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Nischer

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt