Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Strax

Strax ökar intäkterna men resultatet sjönk i fjärde kvartalet

Mobiltillbehörsbolaget Strax redovisar ökande intäkter samtidigt som resultatet sjönk i fjärde kvartalet 2021 jämfört med motsvarande kvartal föregående år.

Nettoomsättningen steg 19,4 procent till 41,9 miljoner euro (35,1).

Rörelseresultatet blev 1,0 miljoner euro (3,2), med en rörelsemarginal på 2,4 procent (9,1).

Resultatet före skatt var -0,5 miljoner euro (2,0).

Resultatet efter skatt blev -2,6 miljoner euro (1,5).

Resultat per aktie blev -0,02 euro (0,01).

- Strax levererade 123,7 miljoner euro i försäljning 2021, motsvarande en tillväxt på 10,7 procent jämfört med föregående år och når en rekordstor årlig försäljning. Den pågående covid-19-pandemin har slagit hårt mot branschen och inte minst våra egna varumärken inom Personal Audio och Mobile Accessories, som under perioden påverkat vinstmarginalen negativt. Vi upplevde produktförseningar och ökade insatskostnader på utbudssidan och global brist på smartphones samt en minskning av butiksbesökare på efterfrågesidan, kommenterar vd Gudmundur Palmason i bokslutet.

Strax, MEURQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning41,935,119,4%
Rörelseresultat1,03,2-68,8%
Rörelsemarginal2,4%9,1%
Resultat före skatt-0,52,0
Nettoresultat-2,61,5
Resultat per aktie, EUR-0,020,01


http://media.finwire.com/media/FWM006F6F5-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Strax

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Strax

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.