Nyhet

Strax

Strax ökar intäkterna men resultatet sjönk i fjärde kvartalet

Mobiltillbehörsbolaget Strax redovisar ökande intäkter samtidigt som resultatet sjönk i fjärde kvartalet 2021 jämfört med motsvarande kvartal föregående år.

Nettoomsättningen steg 19,4 procent till 41,9 miljoner euro (35,1).

Rörelseresultatet blev 1,0 miljoner euro (3,2), med en rörelsemarginal på 2,4 procent (9,1).

Resultatet före skatt var -0,5 miljoner euro (2,0).

Resultatet efter skatt blev -2,6 miljoner euro (1,5).

Resultat per aktie blev -0,02 euro (0,01).

- Strax levererade 123,7 miljoner euro i försäljning 2021, motsvarande en tillväxt på 10,7 procent jämfört med föregående år och når en rekordstor årlig försäljning. Den pågående covid-19-pandemin har slagit hårt mot branschen och inte minst våra egna varumärken inom Personal Audio och Mobile Accessories, som under perioden påverkat vinstmarginalen negativt. Vi upplevde produktförseningar och ökade insatskostnader på utbudssidan och global brist på smartphones samt en minskning av butiksbesökare på efterfrågesidan, kommenterar vd Gudmundur Palmason i bokslutet.

Strax, MEURQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning41,935,119,4%
Rörelseresultat1,03,2-68,8%
Rörelsemarginal2,4%9,1%
Resultat före skatt-0,52,0
Nettoresultat-2,61,5
Resultat per aktie, EUR-0,020,01


http://media.finwire.com/media/FWM006F6F5-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Strax

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Strax

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt