Svenska Nyttobostäder kommenterar medieuppgifter: det var olovlig uthyrning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Svenska Nyttobostäder kommenterar medieuppgifter: det var olovlig uthyrning

Fastighetsbolaget Svenska Nyttobostäder har sagt upp det avtal kring blockuthyrning som man tidigare ingått kring fastigheterna Mälarterrassen i Hässelby Strand och Häggvik Nova i Sollentuna.

SVT och Hem och Hyra har skrivit om en händelse, där personer tvingats att flytta från sina hyreslägenheter. Svenska Nyttobostäder menar att detta beror på att den aktör som hyrt hela blocket i sin tur genomfört otillåten andrahandsuthyrning. Svenska Nyttobostäder menar att lägenheter hyrts ut i fyra led och att det bland annat lett till kriminell verksamhet i fastigheterna. I medierapporteringen är det en aktör vid namn TTS som pekats ut som ansvarig. Det är alltså inte det bolaget som hyrt blocket.

"Vi vill vara tydliga med att vi på inget sätt godkänt eller ingått avtal med TTS Holding även om det påståtts i debatten. Svenska Nyttobostäder har sagt upp tre avtal med en av våra blockhyresgäster till följd av att vi upptäckt kontraktsbrott och att det pågått kriminella handlingar i och vid dessa två fastigheter. Blockhyresgästen har i strid med våra kontrakt genomfört en uthyrning till ett företag (TTS Holding) som i sin i sin tur hyrt ut till privatpersoner", säger Tommy Johansson, vd på Svenska Nyttobostäder, i en kommentar.

Han uppger också att det är beklagligt att detta drabbar oskyldiga människor. Svenska Nyttobostäder-chefen uppger också att det är en felaktig beskrivning av SVT att bolaget är skyldiga att ta hand om hyresgästerna.

"Det stämmer inte, andrahands- och tredjehandshyresgäster har inga rättigheter direkt gentemot fastighetsägaren och inte heller någon rätt att bo kvar", uppger Tommy Johansson.

Svenska Nyttobostäder har vidtagit åtgärder för att liknande händelser inte skall inträffa med företagets andra fastigheter.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Svenska Nyttobostäder

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Svenska Nyttobostäder

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt