Synact Pharma-aktien handlades volatilt under webcasten
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Synact Pharma-aktien handlades volatilt under webcasten

Forskningsbolaget Synact Pharma föll under eftermiddagens webcast, i vilken bolaget gick igenom den ytterligare studiedatan från fas 2b-studien Expand. Innan webcastens början, vid klockan 15, handlades aktien upp närmare 100 procent men under webcasten handlades aktien ned och vid 15.40-tiden noteras uppgången till knappt 40 procent.

Synact-aktien kollapsade nyligen i spåren av att resomelagon inte uppfyllde det primära effektmåttet i Expand-studien med patienter med svår aktiv nydiagnostiserad reumatoid artrit.

Efter att ha analyserat Expand-datan vidare meddelade bolaget i går kväll att man såg en effekt i en delpopulation hos patienter med en systemisk inflammation (CRP-nivåer > 3 mg/L). 70,6 procent av de patienter som behandlades resomelagon uppnådde en ACR20 respons efter 12 veckor jämfört med 54,3 procent av patienterna med placebo. I denna arm fick 34 patienter resomelagon och 35 patienter placebo och underlaget är således magert.

61 procent av antalet patienter i Expand-studien hade CRP-nivåer överstigande 3 mg/l.

Under webcasten noterar en analytiker att effekten för resomelagon-armen i patienter med CRP-nivåer understigande 3 mg/L torde vara runt 30 procent, alltså långt sämre än placebo. Synact Pharmas forskningschef Thomas Jonassen tror att detta beror på att patienter måste ha systemisk inflammation för att substansen ska ge effekt, samt att det kan vara en dosfråga. Bolaget ska undersöka detta vidare.

Personer med systemisk inflammation är en "väldigt relevant" patientpopulation när det gäller patienter med RA, uppger vd Torbjørn Bjerke.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SynAct Pharma

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien SynAct Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt