Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Synact Pharma tillförs 150 miljoner kronor från nyemissionen - garanter tog 47 procent

Forskningsbolaget Synact Pharma tillförs 150 miljoner kronor före emissionskostnader efter att bolagets nyemission slutförts och blivit fulltecknad. Det framgår av ett pressmeddelande.

Totalt 53 procent av emissionen tecknades med eller utan stöd av teckningsrätter. Garanterna tog resterande del av emissionen på 47 procent.

"Detta kapitaltillskott ger Synact Pharma nödvändig finansiering för att genomföra den ytterligare kliniska fas 2-utvecklingen med AP1189 inom reumatoid artrit, fortsatt utveckling av AP1189 för njursjukdom, driva övriga forsknings- och utvecklingsaktiviteter relaterade till AP1189 och nya molekyler och täcka allmänna administrationskostnader", säger Jeppe Øvlesen, vd för Synact Pharma, i en kommentar.

"Bolaget har en ljus framtid och denna finansiering kommer att hjälpa det att ta nästa steg för att nå sin fulla potential", fortsätter han.

ABG Sundal Collier har varit rådgivare.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om SynAct Pharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien SynAct Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt