Tethys Oil lämnar operativ uppdatering av arbetet på Block 56 i Oman
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tethys Oil lämnar operativ uppdatering av arbetet på Block 56 i Oman

Oljebolaget Tethys Oil lämnar en operativ uppdatering av arbetet på Block 56 i Oman.

Mätutrustningen för det längre produktionstestet i Al Jumd har anlänt till anslutningspunkten och installation pågår, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Driftsättning och hantering av den första oljan förväntas ske före slutet på nästa vecka. Den bearbetade seismiken över det centrala området på blocket har färdigställts och levererats till Tethys Oil som har påbörjat datatolkningen.

Det längre produktionstestet på Al Jumd-fyndet planeras pågå i tre till sex månader med målet att fastställa Al Jumd-fyndets reservvolym och optimala produktionsnivåer.

Under testets gång förväntas produktionsvolymen fluktuera baserat på de testöverväganden som görs och de mål som sätts för datainsamlingen. Produktion för försäljning från testet förväntas initialt ligga på omkring 400 fat olja per dag för att kort därefter öka till 800 fat per dag.

Tethys Oils andel av oljan från produktionstestet kommer säljas och redovisas som övriga oljeintäkter och förväntas ha en positiv effekt på totala intäkter och kassaflöden. Produktionen och rörelsekostnaderna relaterade till produktionstestet inkluderas inte i Tethys Oils produktionsguidning eller finansiella guidning för 2023.

Al Jumd-fyndet ligger i det nordvästra hörnet av Block 56, för vilket Tethys Oil är operatör med en andel om 65 procent.

I början av 2022 borrade Tethys Oil den horisontella Al Jumd-2 med positiva resultat och ett initialt flöde om omkring 700 fat olja per dag. Efter det positiva resultatet av Al Jumd-2 utökades utvärderingsprogrammet med ytterligare två borrningar, Al Jumd-3 och -4, i tredje kvartalet 2022. Al Jumd-2, -3 och -4 borrades i strukturens nordvästra, nordöstra respektive södra delar och täcker en betydande del av fyndet.

Bolaget samlade under 2022 in 2 000 kvadratmeter 3D-seismik vilken täckte mer än ett dussin potentiellt oljeförande strukturer som identifierats via 2D-seismik från tidigare operatörer. Bearbetningen har slutförts och levererats till Tethys Oil som har påbörjat tolkningen av seismiken. Målet med tolkningsarbetet är att identifiera och förbereda borrklara prospekt inför prospekteringsborrningen som är planerad att påbörjas i inledningen av det fjärde kvartalet 2023.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tethys Oil

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tethys Oil

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.